Putovanje u St. Petersburg - City Break (svakog četvrtka)

Rusija

Pregled putovanja

Putovanje u St. Petersburg
4 dana / 3  noći  - garantirani  polasci svakog četvrtka
Uključena povratna avionska karta, transfer, izlet, smještaj.

1. dan četvrtak

Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20. Predviđen dolazak u St Petersburg u 18:00  sati. Transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme, preporučamo večernju šetnju, promatranje dizanja mostova.

2. dan petak
Doručak u hotelu. Posjet  Ermitažu, jednom od najvećih Muzeja Svijeta.  Oko 250 godina se skupljala ova veličanstvena zbirka  koja sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta..
Odlazak u Utvrdu Petra I Pavla, koja je projektirana da zaštiti novo pridobijenu zemlju od osvajačkih Šveđana, a izgubila je svoj vojni značaj i prije nego je dovršena. Njezini topovi nikad nisu vidjeli nikakve vojne akcije i upotrebljavani su jedino kao signal za upozorenje od poplava. Katedrala Sv. Petra i Pavla je sveto mjesto ukopa svih ruskih careva, počevši od Petra Velikog.  Odlazak na krstarenje rijekom Neva . Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan subota
Doručak u hotelu. Fakultativno -  Cjelodnevni izlet u Carsko selo (Puškin), nastalo je u 18. St u okolici St Petersburga. U njemu se nalazila ljetna rezidencija vladara oko koje se formiralo naselje. Dvorac je prvotno bio izgrađen za vrijeme carice Elizabete, kćeri Petra Velikog, a kasnije je pretvoren u ljetnu rezidenciju carice Katarine. Raskoš palače, zlatom optočena blagavaonica, pozlaćena ogledala. Tu se nalazi i čuvena Jantarna soba, gdje su zidovi obloženi jantarom, a sama težina sobe je 6 tona. Jantarna soba je nastala 1716. g kao poklon pruskog kralja Friedricha Wilhelma ruskom caru Petru Velikom.  Palača Katarine Velike je jedno od arhitektonskih remek djela ruskog baroka iz sredine 18. stoljeća. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u St Petersburg. Noćenje


4. dan nedjelja
Doručak u hotelu.Odjava iz hotela. Odlazak na panoramski razgled grada s lokalnim vodičem  – najbitnije znamenitosti grada – Kazanska Katedrala, Zimski dvorac, Aleksandrovskaja kolona. Posjet  katedrali Sv.Isaaka – najvažniji simbol St.Petersburga, remek djelo arhitekture na močvarnom tlu. Bila je zamišljena kao najveća pravoslavna crkva na svijetu. To je bio dugotrajan megaprojekt pod vodstvom Aleksandra I. Unutrašnjost je zasljepljujućeg sjaja, sa stupovima izrađenim od malahita, prozaičnih ikona i oslikanih stropova. Ima kapacitet primiti 14 000 ljudi. Moguće je popeti se na bazu kupole, odakle se pruža odličan pogled na Sankt Peterburg te napraviti nevjerojatne slike. Transfer na aerodrom. Let iz St Petersburga u 19 sati. Predviđen dolazak u Zagreb u 20,50.
Razumijem Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima