Fatima

Portugal

Pregled putovanja

1. dan,
Polazak iz Čakovca u 18.00 sati ispred hotela Park. Iz Varaždina u 18.30 ispred hotela Turist. Iz Zagreba sa autobusnog kolodvora peron 501-503 u 20.00 sati. Iz Karlovca ispred naplatnih kućica u 20.30. Iz Rijeke sa OMV Vrata Jadrana u 22.30 sati. Noćna vožnja do zračne luke u Milanu.
2. dan,LISABON - FATIMA
Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Predaja prtljage i carinske formalnosti. Let za Lisabon u 07.50 sati. Dolazak u Lisabon u 09.55 sati. Razgled Lisabona: četvrt Belem sa samostanom Mosteiro dos Jeronimus u gotičko-renesansnom stilu, tvrđava Tore de Belem i spomenik portugalskim osvajačima, crkva sv. Antuna, stara gradska jezgra ... te odlazak u Fatimu. Smještaj u hotel. Sveta Misa. Večera. Odlazak u svetište na procesiju i pozdrav Gospi Fatimskoj. Noćenje.
3. dan,FATIMA - ALCOBACE – NAZAREA - BATALHE
Doručak. Razgled jednog od najzačajnijih Marijanskih svetišta nastalo na mjestu njezinih ukazanja 1917. Sveta misa. Odlazak na križni put do sela Aljustrel i razgled rodnih kuća vidioca Jacinte, Franje i Lucije. Odlazak do ALCOBACE, posjet velebnoj gotičkoj Mrarijinoj crkvi, nastavak do NAZAREA i boravak u tipičnom ribarskom selu na obali Atlantika u kojem se nalazi jedno od najstarijih svetišta Portugala Gospe od Nazarea. Izlet završavamo u BATALHI, u kojoj se nalazi poznati dominikanski samostan i bazilika Santa Maria de Vitoria. Povratak u Fatimu. Večera. Odlazak na večernju procesiju. Noćenje.
4. dan,FATIMA
Doručak. Nastavak razgleda svetišta i sudjelovanje na svečanoj Svetoj misi povodom Svjetskog vijeća bračnih susreta. Slobodno za vlastite potrebe kupnju suvenira. Večera. Večernja procesija sa svijećama. Noćenje.
5. dan,FATIMA - COIMBRA - SANTIAGO
Sveta misa. Doručak. Odlazak u COIMBRU – najveći grad središnje portugalske regije Costa Prate. Razgled stare gradske jezgre. Nastavak vožnje prema Španjolskoj do SANTIAGA DE COMPOSTELE – svetišta Sv. Jakova apostola u pokrajini Galiciji. Poslije Jeruzalema i Rima treće na svijetu hodočanićko mjesto u srednjem vijeku. Razgled romaničke katedrale Sv.Jakova sa svečevim grobom. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
6. dan,SANTIAGO DE COMPOSTELA - FATIMA
Doručak. Odlazak do BRAGE i svetišta Bon Jesus do Monte na – brijegu viskom 400 m do kojeg vodi velebno stubište. Razgled svetišta i nastavak vožnje do Fatime. Smještaj u hotel. Sveta misa. Večera. Odlazak na procesiju. Noćenje.
7. dan,
Sveta misa. Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Milano u 11.45. te dolazak u 15.45. Povratak autobusom za Zagreb te dolazak u kasnim večernjim satima čime završava naše hodočašće.
Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima
Razumijem