Biseri slovenskih Alpi

Slovenija

Pregled putovanja

1. dan, subota, BOHINJ, BLED
Polazak iz Osijeka u 06,00 sati s autobusnog kolodvora (peron 15), iz Đakova u 06,40 sati s autobusnog kolodvora, iz Slavonskog Broda u 07,15 sati s autobusnog kolodvora (iz ostalih gradova na upit). Vožnja preko Zagreba, Ljubljane do Bohinja. Odlazak do Bohinjskog jezera i Ribčevog Laza, šetnja uz jezero i starim kamenim mostom do predivnog Slapa Savice (uz doplatu) koji se nalazi u Triglavskom nacionalnom parku. Mogućnost odlaska žičarom na Vogel (uz doplatu) na 1560 m nadmorske visine i koji se nalazi u srcu Julijskih Alpi. Nastavak vožnje do Bledskog jezera, slijedi razgled mjesta. Mogućnost vožnje do Bledskog otoka brodićem – pletnom (uz doplatu) gdje možete zazvoniti zvonom za sreću i ispunjavanje želja. Povratak na obalu, preporučamo posjet BLEDSKOJ UTVRDI iz 11 st. stoljeća s raskošnim kapelom iz 17 st. i čarobnim pogledom sa stijene na jezero. Slobodno vrijeme uz obalu jezera za šetnju, razgledanje. Odlazak u hotel, smještaj. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje. Večera i noćenje.

2. dan, nedjelja, LJUBLJANA
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja prema Ljubljani, razgled grada: STARI GRAD – NACIONALNA GALERIJA – CRKVA SV. NIKOLE – OPERA – CEVLJARSKI MOST PREKO LJUBLJANICE…Po završetku razgleda slobodno vrijeme. Polazak u pravcu Hrvatske u kasnim popodnevnim satima. Vožnja uz kraća zaustavljanja putem. Planirani dolazak u večernjim satima.
Razumijem Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima