Romantika "Bijelih noći" St. Petersburga

Rusija

Pregled putovanja

1. DAN, 31.05. – ČETVRTAK
Putovanje Bjele noći St. PetersburgaPolazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St. Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme – osjetite poseban ugođaj Veličanstvenog Peterburga kojeg su stvarali talentirani umjetnici koji su živjeli i radili za njega i radi njega. Noćenje.

2. DAN, 01.06.- PETAK
Doručak u hotelu. U jutarnjim satima odlazak na razgled grada. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti Peterburga  s lokalnim vodičem. Tijekom razgleda vidjet ćete  Nevski Prospekt, Kazansku katedrala, Dvorcovi trg i trg Senata, Zimski dvorac,  spomenik Petra Velikog – brončani konjanik, utvrdu Petra I Pavla, te ćete posjetiti katedralu Sv. Izaka, jedne od najvećih i najraskošnijih građevina St Petersburga. Gradila se gotovo četrdeset godina, a danas je pretvorena u muzej. Ističe se pozlaćenom kupolom odakle se pruža veličanstven pogled na St. Petersburg. Noćenje.

3. DAN, 02.06.-SUBOTA
Odlazak u Carsko selo.  Carsko selo (Pushkin) – ljetna rezidencija carice Katarine Velike. Carsko selo čine veličanstveni dvorci i intimni paviljoni, elegantni mostovi i mramorni spomenici, prekrasni parkovi i vrtovi. Razgled palače i posjet Jantarnoj sobi, koja bila renovirana talentiranima restauratorima. Ručak u lokalnom restoranu. Povratak u St Petersburg. Noćenje.  Nakon posjeta Ermitažu slobodno vrijeme u centru grada. U kasnim večernim satima predlažemo fakultativni odlazak na izlet „Romantika bijelih noći“ – vožnja brodom po rijekama i kanalima Neve. Tijekom vožnje ćete vidjeti dizanje nekoliko mostova, kao i Dvorcovi most, čija silueta je jedan od simbola Carskog Peterburga.

4. DAN, 03.06.-NEDJELJA
Doručak u hotelu. Check-out iz hotela te fakultativno predlažemo odlazak na poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih svjetskih muzeja, svojevrsnom hramu ljepote, povijesti i kulture. Interijer Ermitaža i njegove zbirke su fascinantne. Nemojte zaboraviti gledati kroz prozore Ermitaža na Nevu, Vasiljevski otok, Utvrdu Petra i Pavla kako bi osjetili potpuni sklad između čovjeka, umjetnosti i pejzaža.  Slobodno vrijeme. Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h.  
Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima
Razumijem