Advent u Baranji

Hrvatska

Pregled putovanja

1. dan / 2.12. ZAGREB – ĐAKOVO – KOPAČKI RIT- KARANAC – BELI MANASTIR
Polazak iz Zagreba u 7:00 h. Vožnja autocestom preko ravne Slavonije do Đakova. Obilazak đakovačke katedrale J.J.Strossmajera. Putujemo dalje preko Osijeka , Kopačkog Rita i baranjskih pustara do Kneževih Vinograda. Vožnja Vinskom cestom Belja – dugom gotovo 8 km do Vidikovca u samom srcu nepreglednih vinograda, nastavljamo uz novu Vinariju Belja i na kraju dolazimo do znamenitih Podruma Belje u Kneževim Vinogradima. Povijest podruma seže u daleku 1526. godinu i uvijek su pratili sve povijesne trenutke Baranje. Krećemo u obilazak podruma u pratnji enologa a završetak slijedi u prekrasnom ambijentu kušaonice. Vođena degustacija po programu Baranja majka vina (tri vrhunska vina i neutralizatore okusa). Nakon obilaska i degustacije, slobodno vrijeme za kupnju osobitih suvenira: kulen, kulenova seka,bogati izbor vina Belje i još mnogo toga na što su naši domaćini jako ponosni. Slijedi vožnja do hotela Patria u Belom Manastiru. Smještaj u sobe i kraće vrijeme za odmor i predah. Polazak iz hotela u 19:30 sati. Odlazak na zajedničku večeru uz živu glazbu/vikendom u jedan od tradicijskih baranjskih restorana. Večeri će prethoditi obilazak Etno sela Karanac i Ulice zaboravljenog vremena. Povratak u hotel iza ponoći. Noćenje u hotelu.

2. dan /3.12. BELI MANASTIR- OSIJEK - ZAGREB
Doručak u hotelu. Nakon doručka krećemo u pravcu Osijeka gdje nas očekuje lokalni turistički vodič. Razgled grada počinjemo u znamenitoj Tvrđi koja čini povijesnu jezgru Osijeka. Sagradile su je austrijske vojne vlasti nakon oslobođenja od Turaka 1687. god. Na trgu sv. Trojstva se ističu građevine bogate barokne arhitekture. Među njima svakako je najznačajnija zgrada Slavonske Generalkomande podignuta po nalogu Eugena Savojskog. Na istom trgu se nalaze i zgrada Arheološkog muzeja, zgrada Gradskog magistrata te nekoliko objekata iz 18. st. Nastavljamo šetnju Gornjim gradom kojega karakterizira arhitektura historicizma. Najvrjednije građevine svakako su:župna crkva sv. Petra i Pavla građena u neogotičkom stilu, neoklasicistička Palača županije te Hrvatsko narodno kazalište s elementima pseudomaurske arhitekture. U vrhunskoj arhitekturi secesije neće vas ostaviti ravnodušnima niti Europska avenija s raskošnim zgradama građenim tijekom 20. st. Nakon razgleda grada ostavljamo vam slobodno vrijeme za šetnju uz Dravu, kavu, kolače ili ručak u jednom od šarmantnih malih restorana. Nakon kraćeg odmora, povratak u pravcu Zagreba u ranim večernjim satima.
Razumijem Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima