Krstarenje Volgom

Rusija

Pregled putovanja

1. dan – četvrtak, 20.07.: ST. PETERSBURG
Polazak iz Zagreba direktnim letom u 14:20 h. Predviđen dolazak u St.Petersburg u 18:00 h. Organizirani transfer do hotela. Navečer slobodno vrijeme – predlažemo večeru u jednom od mnogobrojnih restorana i večernju šetnju gradom uz promatranje dizanja mostova. Noćenje.

2. dan – petak, 21.07.: ST. PETERSBURG
Doručak. Panoramski razgled najbitnijih znamenitosti Petersburga s lokalnim vodičem: Nevsky Prospekt, Kazanska katedrala, Palace square, Zimski dvorac, Trg Senata, spomenik Petra Velikog (brončani konjanik), katedrala Sv.Izaaka. Obilazak utvrde Petra I Pavla, koja je projektirana da zaštiti novo pridobijenu zemlju od osvajačkih Šveđana, a izgubila je svoj vojni značaj i prije nego je dovršena. Njezini topovi nikad nisu vidjeli nikakve vojne akcije i upotrebljavani su jedino kao signal za upozorenje od poplava. Slobodno vrijeme. Noćenje na brodu.

3. dan – subota, 22.07.: ST. PETERSBURG
Doručak. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni posjet Ermitažu, jednom od najvećih muzeja Svijeta. Ova veličanstvena zbirka se skupljala oko 250 godina te sadrži otprilike 3 milijuna umjetničkih djela i spomenika svjetske kulture koji datiraju iz kamenoga doba do modernih vremena. Vidjet ćete djela Titiana, Raffaela, Rembrandta, Rubensa, Moneta.

4. dan – nedjelja, 23.07.: VERNIE MANDROGI
Doručak. Odlazak u nezagađenu prirodnu oazu sela Mandrogi koje se nalazi na obali rijeke Svir u Lenjingradskoj oblasti, nedaleko od grada Podporožje. Zaustavljanje na obali rijeke Verdant. Mogućnost rekreacije i opuštanja u okruženju prekrasnih pejzaža. Šetnja u prirodi. Ručak na obali – roštilj. Zabava na brodu. Kapetanska večera. Noćenje.
 
5. dan – ponedjeljak, 24.07.: OTOK KRIŽ
Doručak. Slobodno vrijeme na brodu. Ručak. Dolazak na otok Kiži, koji se nalazi u sjevernom dijelu jezera Onjega. Onješko jezero drugo je po veličini u Europi i jedno od najčišćih na svijetu. Jezero ima oko 1650 otoka, a najpoznatiji među njima je otok Kiži. Kiži je istinski praznik za oči. Crkva Preobraženja s 22 kupole predstavlja remek-djelo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog čavla ili metalnog dijela. Legenda kaže da je njezin graditelj Nestor po završetku svog posla bacio sjekiru u jezero rekavši: „Crkva, kao ova moja, ne postoji nigdje drugdje, niti će ikada postojati“. Ručak.  Isplovljavanje. Večera. Noćenje.

6. dan – utorak, 25.07.: GORICI – ZELENA OAZA
Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Nakon ručka slijedi odlazak u zanimljivo i tipično rusko selo Gorici. Slobodno vrijeme za istraživanje, opuštanje i druge aktivnosti. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.
Fakultativni izlet: Posjet Kirilo-Belozerskom samostanu iz XIV stoljeća, i Muzej ikona.

7. dan – srijeda, 26.07.: JAROSLAVLJ
Doručak. Dolazak u Jaroslavlj. Razgledavanje drevnog ruskog grada koji ima preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u 11.  stoljeću. Jaroslavlj je poznat po brojnim vrijednim spomenicima koji svjedoče o njegovoj bogatoj i važnoj povijesti. Posebno se izdvajaju samostan Spaso-Preobraženski u sklopu kojeg je u 16. st. izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva svetog Spasitelja. Jedan od najljepših spomenika kulture je i crkva Ilije Proroka  iz 17. st. s predivnim freskama na zidovima. Nastavak plovidbe. Ručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Večera. Noćenje.

8. dan – četvrtak, 27.07.: UGLIČ

Doručak. Dolazak u Uglič, jedan od gradova Zlatnog prstena.  Razgledavanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban dojam ostavlja pogled na grad s rijeke Volge: crkva Uskrsnuća, crkva svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj s najstarijom građevinom Ugliča – dvorcem princa Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva.   Ručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

9. dan – petak, 28.07.: MOSKVA
Dolazak u Moskvu – glavni grad Velike Rusije, koji se nalazi na rijeci Moskvi. Tijekom vremena, Moskva je stekla niz epiteta, većina se odnosi na veličinu i dominantan položaj grada unutar nacije: Treći Rim, Belokamenaja, Pervoprestolnaja. Večera. Noćenje.
Fakultativni izlet: Noćna metro tura.

10. dan – subota, 29.07.: MOSKVA
Doručak. Odlazaka na panoramski razgled grada (bez ulaska u objekti).  Grad Moskva je dobio ime po rijeci Moskvi. Osnovao ga je Jurij Dolgoruki. Grad broji preko 13 milijuna stanovnika. Smješten je na sedam brežuljaka. Tjkom razgleda grada imati ćete priliku vidjeti Tverskuju ulicu, crveni Trg, Mauzolej Lenina, katedralu  Vasilija Blaženog, robnu kuću GUM, Povijesni muzej, Bolšoj teatr, Universitet Lomonosova, Novodjevičanski manastir i fantastičnu panoramu grada koja se pruža sa vidikovca Vrapće brda. Ručak luch-paket ili na brodu.

Fakultativni izlet u Moskovski  Kremlj s posjetom jedne od crkava i Oružarnice. Moskovski kremlj uvijek je bio i ostao centar državne moći i najznačajnija ruska građevina. Svako stoljeće ostavilo je svoj pečat na Kremlju, još od vremena Jurija Dolgorukog i Dmitrija Donskog. Iz Srednjeg vijeka, npr., ostao je „Car top“, iz vremena Petra Velikog potječe Oružejna palača, a iz sovjetskog razdoblja Kongresna dvorana i Mauzolej. Cijela povijest Rusije, otjelotvorena u spomenicima različitih epoha, krije se u tim zidinama od opeke. Povratak na brod. Večera. Noćenje.

11. dan – nedjelja, 30.07.: MOSKVA – ST. PETERSBURG
Doručak na brodu. Transfer na željeznički kolodvor. Putovanje brzim vlakom SAPSAN u St.Petersburg (3,5-4 sata). Slobodno vrijeme (predlažemo posjet najboljeg shopping centru “Galerija”). Organizirani transfer na aerodrom. Let iz St. Petersburga u 19:00 h. Predviđen dolazak u Zagreb u 20.50 h.

Izjava o kolačićima Korištenjem ove stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete koristiti stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne. Više o kolačićima
Razumijem